درودی دیگر و شادباش نوروزی به همه دوستان و همراهان عزیزی که فیلشون یاد هندوستان کرده و تا حالا بیش از 100 تا وبسایت و موسسه اخذ پذیرش دانشجو رو زیر و رو کردن و هزارتا سوال توی تلگرام و واتس آپ من در مورد هزینه تحصیل و زندگی در هندوستان میفرستن بدون اینکه این وبلاگ تفلکی (English-pune.blogsky.com) رو که همه جواباتون توش هست رو بخونن... دمتون گرم. یعنی گاهی وقتا یه سوالایی در مورد تحصیل و زندگی در هندوستان میپرسین یا از یه موسسه و آدمایی پذیرش دانشگاه میگیرین که بیشتر به خودزنی و سقوط از برج میلاد شباهت داره. خداوکیلی من تو کار این ملت شریف موندم. آخه داداش من" خانم گلم" حاجییییییییی با خودت که دیگه لج نکن" شما که خودتو جزو شاخای محلتون میدونی چرا بدون هیچ ضمانت و تحقیقی چند برابر هزینه ثبت نام"پولتو میدی دست بعضی موسسات اعزام دانشجو که اونا هم وسوسه بشن بپیچونن و اینجا بدون اینکه سرویسی بدن و یا از اطلاعات کم و زبان انگلیسی ضعیف شما سواستفاده کنن و دو سه برابر قیمت واقعی بهتون خونه و وسیله بفروشن. وقتی هم متوجه بشین فاز دور شدن از ایرانی ها رو وردارین و پشت این و اون حرف بزنین. امشب میخوام چند تا از مواردی که ممکنه در ایران و هندوستان بهش بربخورین و امکان کلاهبرداری و پول اضافه گرفتن هست رو دوستانه بهتون بگم. امید است که به راه راست هدایت شوید.
1. چند وقتی هست آدرس مرکز صدور ویزای هند در تهران به آدرس : خیابان بهشتی/ بعد از تقاطع سهروردی/ساختمان نگین/پلاک 145 تغییر کرده. حاجیییی اشتباه نری ونک دوباره. چند تا خانم بی اعصاب مسول گرفتن مدارک صدور ویزا هستن که کارشون فقط گرفتن مدارک و چک کردن اوناس وهیچ لینک و برشی ندارن. پس با سفیر اشتباهشون نگیرین (داستان دکتر و منشی در ایران هست). یکی دوتا اجنت (دلال) هم اون دور میچرخن که بهتون نزدیک میشن و الکی میگن که مدارکتون ناقص و یا پذیرشتون مشکل داره. خواهشا به این اجنت ها اعتماد نکنین و کاری که به راحتی انجام میشه و مشکلی نداره رو بهشون نسپارین که پول هدر دادنه.
2. مدارک مورد نیاز برای ویزای دانشجویی: 1. کپی تقاضای ویزا پس از آپلود کردن مدارک در سایت اینترنتی روادید هند. 2. عکس گذرنامه ای جدید. 3. اصل و کپی گذرنامه و کپی تمام صفحات دارای ویزا یا مهر ورود. 4. کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی با ترجمه انگلیسی. 5. اصل نامه پذیرش دانشگاه. 6. نامه NOC (گواهی عدم منع ورود) که خود دانشگاه واستون صادر میکنه. 7. تعهدنامه مالی که پدر/مادر/خواهر/برادر میتونه در دفترخانه اسناد واستون تعهد بده (همراه با فیش حقوقی پدر یا مادر و یا جواز کسب). 8. فیش خرید 2000 دلار از صرافی. 9. اصل و کپی مدارک دانشگاهی. 10. بعد از 4-3 روز هم مصاحبه حضوری دارین که اصلا سخت نیست و فقط علت رفتنتون رو میپرسن.
3.برای گرفتن پذیرش دانشگاهی زیاد نباید از دوست و رفیق انتظار داشت مگه اینکه رفیق فاب باشه و به قولی هم پیاله و حتما هم در هندوستان چند سالی زندگی کرده باشه. موسسات اخذ پذیرش هم ماشالا همه گرگ و چرب زبون شدن. پس دنبال کسی یا جایی باشین که هم باتجربه و هم با انصاف باشه (مثلا بچه های گروه ما). برای گرفتن پذیرش دوره های ربان انگلیسی هندوستان در شهر پونا (دانشگاه سیمبایسز و تیلک) معمولا مبلغ 200$ به نظرم منصفانه هست. سرویس شامل مشاوره/ فرستادن ماشین به فرودگاه و انتقال به شهر پونا/ گرفتن اتاق یا هتل برای روزهای اول/ اجاره کردن خونه/ گرفتن وسایل خونه/ ثبت نام دانشگاه و پلیس هم مبلغ 300$ مناسب. با توجه به اینکه کرایه ماشین ون 4 نفره از بمبیی به پونا هر نفر 800 روپیه هست و کرایه اتاق در هتل شبی 800 یا 1200 یا 2000 روپیه (بسته به هتل)هست. برای گرفتن خونه هم معمولا آژانس املاک به اندازه کرایه 1 ماه حق کمیسیون از شما میگیره.
4.وسایل مورد نیاز سفر به هندوستان:
· -تمامی نرم افزار هایی که مورد مصرفتون هست یادتون نره .(چون اینجا نرم افزار گرونه)
· –کتاب های آموزش زبان انگلیسی شامل منابع اصلی آیلتس و تافل. اینجا گرونه
· -وسایل عبادت (جانماز-تسبیح-قرآن -قبله نما)
· -کنسرو جات (فقط واسه روزهای اول در هتل مثل ماهی/ قرمه سبزی/لوبیا/کرفس)
· -آبغوره اینجا نیست.
· . -لباس 2 دست کافیه (اینجا لباس ارزونه)
· - کفش مردونه خوب اینجا گرونه (اگه دارید 2 جفت بیارید)
· -کتانی اصل اینجا بسیار ارزونه
· گوشی همراه - دوربین عکاسی -لپ تاپ اینجا 25% ارزونتره
· تمامی مدارک تحصیلی ترجمه رسمی شده
· گواهینامه رانندگی
· تمامی سوابق کاری خودتون به زبان انگلیسی
· زعفرون. بادام. پسته. گردو. تخمه. سبزی خشک کوکو/ سبزی منجمد قرمه سبزی
· 24 عدد عکس پاسپورتی. البته اینجا عکس ارزونه
· پلاستیک فریزر. ماکارونی بسته ای. سفره یک بار مصره پلاستیکی. نبات
· بشقاب. چنگال. قاشق برای روزای اول (یک ست کافیه). در بازکن کنسرو
· مسواک/خمیر دندون/حوله/سوزن و نخ
· ساک حمل مدارک. و کپی از تمام مدارک ملی و صفحات مهر خورده پاسپورت
5. هزینه زندگی دانشجویی در هندوستان ماهیانه تقریبا 500-400 دلار هست. در صورتی که یک همخونه داشته باشین. خودتون غذا درست کنین و زیاد د+ی_س+ک+و و پارتی نرین و با موتور رفت و آمد کنین و (د+و+س+ت+ د+خ+ت+ر+ ایرانی نداشته باشین (والا به خدا .. در حد قوم مغول پول آتیش میزنن چون باید واسه ولنتاین" کریسمس" تولدش"حتی تولدت" ماه و سال گرد آشنایی" تولد کریشنا (خدای هندو)" کادو تولد دوستش اقدس که الان شده پانیز" بیلیارد" سینما" رستوران" قلیون".. پول خرج کنی داداشم. (همینه که هست)
اجاره خونه 1 خواب حداقل 10000 روپیه. 2 خواب 14000 روپیه در پونا / دهلی/ پنجاب هست. حیدراباد و میسور این هزینه نصف میشه. (هر روپیه 53 تومن). پول پیش هم 20 تا 40 هزار روپیه هست. فقط مراقب باشین که خونه ای که میگیرین مشکل قطعی آب و برق نداشته باشه و در خیابون اصلی پر سروصدا و روبروی معبد نباشه که دیوانه کننده هست. صاحب خونه هم آدم حساس و گیری نباشه که اذیتتون کنه (ترجیحا در اون ساختمون و محله نباشه بهتره). متاسفانه صاحب خونه خانم زیاد مناسب نیست (از من گفتن).
6. اگه برای دوره یوگا میخواین بیاین میسور و پونا (دانشگاه تیلک در پونا) مناسبه. دوره 5/1 ساله در پونا حداقل 70 هزار روپیه هست که در پایان دوره مدرک معتبر میدن. چند تا آشرام و مرکز معروف یوگا و مدیتیشن بسیار زیبا و پر آرامش در هندوستان (شهرهای پونا/ میسور/ ریشی کش) هست با نامهای: Osho Meditation Retreat (Pune), (Rishikesh) Parmarth Niketan, Yoga Niketan Ashram(Rishikesh) , Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI)(Rishikesh), Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute – Mysore که میتونین برای دوره های مدیتیشن و یوگا استفاده کنین. مرکز یوگا دکتر آینگر در پونا هم گزینه خوبیه.
7. بچه ها مراقب باشین که بعضی از موسسات اخذ پذیرش و اجنت ها برای گرفتن پذیرش رشته های پذشکی / دندانپزشکی و داروسازی با خود دانشگاه وارد معامله میشن و بخشی از هزینه پذیرش رو به جیب میزنن. مثلا هزینه سالیانه تحصیل در رشته داروسازی 4000$ هست. دندانپزشکی در دانشگاه دکتر ام جی آر(MGR ( DR.شهر چنای برای 5 سال 59000$ تا 68000$ هست (بسته به کالج)که ابتدا 10000$ میگیرن و بقیه رو سالیانه پرداخت میکنین. اکیدا پیشنهاد میکنم که برای داروسازی (لیسانس) در همدرد کالج شهر دهلی یا دانشگاه پنجاب در شهر چندیگر اقدام کنین و برای دندانپزشکی هم دانشگاه پنجاب بهترین گزینه هست (هزینه سالیانه تحصیل 9000$) البته سال اول680$ + 18540$ میگیره. سالای بعد9000$ . دانشگاه پنجاب با توجه به معدل و آزمون ورودی که مطمنا فرمالیته هست دانشجو میگیره. پس خواهشا گول تبلیغ سایت ها و موسسات رو که فقط روی یک دانشگاه زوم کردن نخورین. شهر چنای (مدرس) شهری ساحلی با آب و هوای شدیدا گرم و شرجی و امکانات پایین و بارونای موسمی وحشتناک هست که قابل قیاس با دهلی و پنجاب نیست.
8. سعی کنین اکثر خریداتون رو از هایپر مارکت های بزرگ انجام بدین تا هم آفر خوبی بدن و هم کلاه سرتون نره. مثل RELIANCE, MORE, DORABJEE, BIG BAZAAR, D MART, FOOD BAZAAR, HYPERCITY, SPENCER. بعضی دستفروشا وقتی میبینن خارجی هستین قیمتارو بالا میگن.
9. کرایه خونه در بمبیی به شدت بالاست مثلا خونه یک خواب حداقل 18-15 هزار روپیه ماهیانه. به همین شکل آمار کلاهبرداری هم بالاست. مثلا یکی از حقه هاشون اینه که بعضی از راننده های تاکسی و ریکشا وقتی سوارتون میکنن" توی ماشین یه لامپ آبی روشن میکنن که دید رو ضعیف میکنه. ازتون میخوان که یک اسکناس 1000 روپیه ای رو واسشون خورد کنین و 2تا 500 روپیه بدین. همین که پول رو دادین با یه ترفند سریع جاشو با 100 روپیه عوض میکنن و میگن که شما اشتباهی پول کم دادین. اینجاس که شما باید با اعتماد به نفس و با صدای بلند سرش داد بزنین و بگین که به پلیس گزارش میدین. هندیا خوشبختانه از پلیسشون خوب حساب میبرن. کلاه برداری دیگه اینکه اگه مسیری رو بلد نباشین راننده ریکشا شمارو خیلی دوره خودتون میچرخونه که پول اضافه بگیره و یا قیمت رو چند برابر میگه. البته این مورد در شهرهای حیدراباد و پونا بسیار بیشتر از بمبیی هست. در شهر حیدراباد اکثرا مردم مسلمون هستن ولی متاسفانه آمار کلاهبرداری راننده های ریکشا خیلی بالاست. سعی کنین هر کرایه ای که میگن نصف کنین و اونو پیشنهاد کنین و همون اول سر قیمت و دور و نزدیک بودن مسیر به توافق برسین چون اکثرا موقع پیاده کردن دبه میکنن و پول بیشتری میخوان.
10. کلاهبرداری دیگه موقع پنچر شدن موتور و ماشینتون هست که اکثر تعمیرکارا با یه میخ چنتا سوراخ اضافه هم روی تیوب و لاستیک شما میندازن که پول بیشتری بگیرن یا لاستیک نو بفروشن بهتون. در خرید لاستیک نو ماشین هم دقت کنین چون اکثرا دسته دو رو رنگ میکنن و جای نو میفروشن. وقتی ماشین رو میدین سرویس حتما بگین جلو دید خودتون سرویس کنن چون بعضی هاشون قطعات ماشین رو عوض میکنن حتی برف پاک کن. و یا روغن استفاده شده میریزن.
11. اگه قراره بیزنس راه بندازین در هندوستان حتما از مشتری/دلال/شریک خودتون مطمین بشین و پول زیاد در اختیارشون نزارین که مطمنن پس گرفتن پول در هندوستان یک رویا میشه واستون. خیلی از دوستای هندی من هم از هموطناشون همچین ضربه ای خوردن. دادگاه و پلیس هم به علت پرونده های زیاد پیگیری نمیکنن. زیاد هم از سفارت ایران در بمبیی انتظار حمایت نداشته باشین چون اصلا خودشون رو درگیر این ماجراها نمیکنن. ولی حق الانصاف کنسول ایران در شهر حیدراباد بسیار فهیم و کار راه انداز هست و من همینجا ازشون سپاسگزاری میکنم و مطمنم شما هم اگه برین کنسول تحسین میکنین منش و رفتارشون رو. دمتون گرم.
12. بچه ها سعی کنین گواهینامه ایرانتون رو با خودتون بیارین اینجا و تبدیل به گواهینامه هندی کنین که اگه پلیس راهنمایی گرفتتون جریمه نشین. ولی از اونجایی که چهره ما خارجیا تابلویه" پلیس هم ممکنه به هر بهونه ای مثل عبور از خط" کلاه ایمنی"..پول بیشتری بگیره. پس همیشه سعی کنین 50 یا 60 روپیه خورد تو جیبتون باشه و همون مقدار را رو کنین و بدین (بقیه پولاتون رو نشون ندین که اگه ببینن زیر 300 -400 راضی نمیشن).
13. ما یه سایت داریم به نام PUNECENTER.COM که اکثر دانشجوهایی که میخوان برگردن ایران وسایلشون رو میزارن واسه فروش و خونشون رو واسه اجاره. سعی کنین وسایل نو کمتر بگیرین تا بعدا برای فروش ضرر نکنین.
آقایون .. داداشام.. 2 کلمه حرف حساب (که خودمم میدونم گوش نمیدین و کار خودتونو انجام میدین..آخرشم که مشخصه):
صادقانه و ته دلی بگم: حداقل به خاطر اون باباها و مامانایی که با هزار زحمت چند میلیون پولی که باید صرف دوران پیریشون بشه ولی واسه شما کنار گذاشتن که شما آقا و خانم دکتر داروساز و دندانپزشک بشین گوش کنین:
دوست من قبل از اینکه بری سراغ یه موسسه و قرارداد چند میلیونی ببندی و از یه شهر ناکجاآباد پذیرش دانشگاه واست بگیرن و بعدا بیای اینجا و کاخ آرزوهات به هر دلیلی خراب بشه و یا به علت ضعف زبان انگلیسی نتونی درسارو پاس کنی و یا اینجا با روحیاتت نسازه" پیشنهاد میکنم ابتدا با یه دوره ارزون قیمت زبان انگلیسی(500$) تشریف بیارین (هرچند زبانتون عالی باشه) و به همین بهونه جو اینجارو از نزدیک ببینین و دانشگاه هارو بررسی کنین و از بچه هایی که سینیور شما هستن و رشته شمارو خوندن مشاوره بگیرین بعدا تصمیم به موندن یا عوض کردن کشور بگیرین. به هیچ وبسایت و دوست و رفیقی هم صد در صد اعتماد نکنین. دختر اقدس خانوم" پسر اکبر آقا قصاب" نوه دوست عمه ات" نمیتونه منبع کامل و درستی واسه تصمیم شما باشه. میزنی کل پولو نابود میکنی و با یه اعصاب داغون و روحیه به هم ریخته ممکنه برگردی. جدا از اینا حتما حتما روی زبان انگلیسی مخصوصا speaking, writing در خود ایران کار کنین" بعدا بیاین که هم تو وقت و هزینتون صرفه جویی بشه هم تو درسا به مشکل برنخورین.
دوستانی که به بنده اعتماد کردن و مدارکشون رو واسم ایمیل کردن" کارشون در حال انجام هست و به زودی در هندوستان میبینیمشون. من و دوستان گروهمون برای دوره های زبان انگلیسی 6 ماهه دانشگاه سیمبایسز و دانشگاه تیلک ماهاراشترا (شهر پونا)" دوره های زبان انگلیسی شهر میسور" دوره های لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه های پونا/ بهاراتی/ میسور/ پنجاب/ دهلی/ حیدراباد/عثمانی. دوره های داروسازی و دندانپزشکی دانشگاه های همدرد (دهلی). پنجاب (چندیگر). دکتر ام جی آر (چنای) و دانشگاه مانیپال میتونیم کمکتون کنیم.
میتونین از طریق واتس آپ/ تلگرام/ ایمو در تماس باشین. 00919923112903 و 00989304166981
شاد و پر آرامش باشین